Bescherming in de Badkamer: Veiligheidstips voor Ouderen

Bescherming in de Badkamer: Veiligheidstips voor Ouderen

Veilige Opties voor de Badkamer

Ouder worden brengt zorgen met zich mee, vooral als het gaat om veiligheid in dagelijkse routines zoals het gebruik van de badkamer. Volgens een onderzoek van badkamerspecialist Senzup, gepubliceerd in het AD, zijn uitglijden en vallen de belangrijkste oorzaken van ongelukken onder ouderen in deze ruimte.

Gerrit van Breugel, directeur van Senzup, benadrukt dit punt: “We spreken dagelijks met ouderen over dit onderwerp en een groot deel geeft aan dat ze het bad vermijden uit angst om te vallen of uit te glijden. Vaak gebeurt dit tijdens het overstappen over de badrand, waarbij ze hun balans verliezen. De gevolgen hiervan kunnen langdurig en pijnlijk zijn.”

Antislipdouchematten van Sanicom

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om de veiligheid in de badkamer te vergroten, zodat ouderen met vertrouwen deze ruimte kunnen gebruiken. Een van de meest effectieve en eenvoudige oplossingen is het gebruik van antislipdouchematten. Deze matten, zoals die aangeboden worden door Sanicom, zijn speciaal ontworpen om het risico op uitglijden en vallen in de badkamer te verminderen.

Het assortiment antislipdouchematten van Sanicom biedt een uitstekende oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Gemaakt van hoogwaardige materialen en met aandacht voor veiligheid, zijn deze matten ontworpen om stevig op hun plaats te blijven liggen en bieden ze extra grip tijdens het douchen. Je kunt het assortiment van Sanicom hier bekijken en ontdekken welke antislipdouchemat het beste past bij de behoeften van jou of je naasten. Met verschillende maten en ontwerpen is er altijd een passende oplossing voor elke badkamer.

Andere Veiligheidsmaatregelen

Naast antislipmatten zijn er nog andere maatregelen die kunnen helpen de badkamer veiliger te maken voor ouderen:

  • Handgrepen en beugels: Installeer stevige handgrepen en beugels binnen handbereik om ondersteuning te bieden bij het in- en uitstappen van de douche of het bad.

  • Stoelen of krukjes: Overweeg het gebruik van douchestoelen of -krukjes om comfortabel te kunnen douchen zonder het risico op vallen.

  • Verwijder obstakels: Zorg ervoor dat de badkamer vrij is van losse tapijten, kabels of andere obstakels die struikelen kunnen veroorzaken.

Het implementeren van deze oplossingen kan de badkamer transformeren tot een veiligere en comfortabelere ruimte voor ouderen. Door proactief te zijn en preventieve maatregelen te nemen, kunnen we samen een omgeving creëren waarin ouderen met vertrouwen en veiligheid van hun badkamer kunnen genieten.

Terug naar blog

Reactie plaatsen